Küf ve nem bile uğramıyor, aylarca taptaze kalıyor! İdeal sıcaklık bakın neymiş

Her peynir çeşidinin kendine has bir tüketimi var. Bu çeşitler ortasında yaygın olarak tüketilen kaşar peyniri süratlice hazırlanan aperatif yiyecekler içi vazgeçilmez bir eserdir. Lakin uygun şartlarda saklamadığınızda çöpe atmak zorunda kalabilirsiniz.

Kaşar peynirinin sağlıklı bir formda taze kalmasını istiyorsanız havlu kağıda yahut ince bir beze sarabilirsiniz. Küf ve nem sorunundan kurtarmalısınız. Bu faktörler dışında peynir kolay kolay bozulmayacaktır.

Eğer ambalajını açtıysanız, kaşar peynirini streç sinema yahut alüminyum folyo ile sararak hava ile temasını minimuma indirin. Bu halde peynirinizi buzdolabının en soğuk kısmında saklayabilirsiniz. Lakin tekrar de özgün ambalajı açmamaya çalışın.

Kaşar peynirini saklamak için hava geçirmez plastik yahut cam kaplar da kullanabilirsiniz. Hava ile temasını kesmek, peynirin kurumamasını ve yüzeyinde küf oluşmasını mahzurlar. aşar peynirinin kesilmiş yüzeylerini bir ölçü tereyağı ile kaplayabilirsiniz. Bu metot, peynirin kurumasını önler ve lezzetini korur.

Kaşar peynirini kullanışlı hale getirmek için, tüketmeden evvel dilimleyip, dilimleri yağlı kağıt ortasına koyarak hava geçirmez bir kabın içerisinde saklayabilirsiniz. Ayrıyeten dondurmayı deneyebilirsiniz. Lakin bu sistem peynirin yapısında kimi değişikliklere neden olabilir.

Özellikle peynir saklama kağıdı kullanmak, peyniri hem korur hem de nefes almasını sağlar. Pişirme kağıdı da misal formda kullanılabilir. Kaşar peynirini kağıda sarın ve akabinde streç sinemaya sararak buzdolabına kaldırın.

Kaşar peynirini saklarken, sıcaklık değişimlerinden uzak tutun. Ülkü saklama sıcaklığı 2-4°C ortasındadır. Buzdolabının kapağı üzere sıcaklık değişiminin fazla olduğu bölgelerden kaçının.

Açıkta bıraktığınız kaşar peynirini çöpe atmadan evvel eski haline döndürmeyi deneyebilirsiniz. Bu peynir çeşidi açık alanda bırakıldığı vakit kuruyup çatlamaya başlar. Bu halde çatlayan peynirleri ılık sütün içerisinde bekletip yumuşamasını sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir