Vücuttaki sıvı kaybına dikkat


İSTANBUL (İGFA) – Türkiye’nin en büyük süt ve süt eserleri kuruluşlarından Teksüt, sıcak havalarda çocukları ve ebeveynlerini sağlıklı serinlik veren içecekler konusunda ihtimamlı olmaya çağırdı.

Teksüt Satış Yöneticisi Murat Keleş çocukların bu devirde daha çok şekerli ve gazlı içeceklere yöneldiğine dikkat çekti. Süt içme alışkanlığının her yaş kümesinde devam etmesi gerektiğini belirterek, bu alışkanlıkların çocuk yaşlarda kazanıldığının unutulmaması gerektiğini paylaştı.

Murat Keleş hem yetişkinlerde hem de çocuklarda bedenden terle kaybedilen sıvıyı su, süt ve ayran ile yerine konulmasının sıhhat açısından değerli olduğuna vurgu yaptı.

Çocukların her gün kâfi ölçüde ve sağlıklı içeceklerle beslenmesi fizikî gelişimlerini de olumlu tarafta etkilediğini söz eden Keleş, “Yazın terlemeyle bedenimizden su ve elektrolit denilen tuz kaybı oluyor. İçerdiği mineraller ve su sayesinde, kaybedilen hususların telafi edilmesi ve dengelenmesinde ayran en değerli içecekler ortasında yer alıyor. Sıcak havalarda tüketilen süt ve ayran, serinletici özelliğiyle beden sıcaklığın dengelenmesinde ve hararetin giderilmesinde tesirli olur. Ayran içerdiği probiyotikler sayesinde hem bağırsak florasını hem de bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayran, terlemeyle oluşan kayıplar sonrasında gelişen yorgunluğun giderilmesinde ve kasları gevşetici özelliği nedeniyle de hudut sisteminin rahatlamasında destekleyicidir.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir